Hoppa till huvudinnehåll
Kundtjänst

Köp- och leveransvillkor

Nedan finner du all information rörande vår webshop. har du ytterligare frågor är du välkommen att ringa oss på 0370 - 33 97 00.

Allmänna villkor, Martin Magnusson & Co AB

Dessa allmänna villkor gäller när du som konsument gör beställningar i vår webbshop på hestragloves.com och dess underdomäner. Då dessa villkor kan komma att uppdateras utan föregående avisering så rekommenderar vi att du läser dessa vid varje ordertillfälle. En bindande order tillika avtal om köp inträffar när vi har bekräftat din order. En orderbekräftelse skickas till den e-mailadress du fyllde i vid ordertillfället. Avtal ingås mellan dig och Martin Magnusson & Co AB, organisationsnummer 556127-7475. Firmatecknare: Svante Magnusson.

Våra kontaktuppgifter

Martin Magnusson & Co AB
Box 116
335 03 Hestra
Tel. 0370-33 97 00
b2c@hestragloves.com

Besöksadress

Martin Magnusson & Co AB
Äspåsvägen 5
335 71 Hestra, Sverige

Domicil

Gislaved, Sweden

Kundtjänst

Om du har frågor om din beställning eller våra produkter så är du välkommen att kontakta oss vardagar mellan 08-16:30 CET på:

b2c@hestragloves.com

0370-33 97 00

Reservation

Vi reserverar oss för eventuella felaktigheter i lagersaldo som gör att vi inte kan fullfölja din order. Skulle den vara du beställt mot förmodan inte vara tillgänglig kommer vi att kontakta dig och se till att återbetalning sker utan dröjsmål.

Priser

De priser som visas på vår hemsida och webbshop är inklusive mervärdesskatt (moms) och exklusive frakt om inte annat särskilt anges.

Gällande pris är det som anges för den aktuella produkten vid ordertillfället. Priser kan komma att ändras från en tid till en annan utan föregående avisering och vi reserverar oss för eventuella felaktigheter.

Betalning

Vi använder Klarna Checkout som betalningslösning. Tillgängliga betalningssätt är de som tillhandahålls via Klarna Checkout. Genom att lämna information i kassan godkänner du villkoren för Klarna Checkout. Villkoren för Klarna Checkout återfinns i kassan i samband med att du genomför ditt köp.

Om du har några frågor om din betalning, återbetalning eller om din faktura vänligen kontakta Klarna.

Inga kontouppgifter eller kortuppgifter såsom kortnummer och CVC-kod sparas i affärssystem eller motsvarande som tillhör Martin Magnusson & Co AB.

Leverans och fraktkostnader

Vi säljer och levererar enbart till privatpersoner via vår webbplats. Du kan inte handla som företagskund via vår webbplats. Om du är företagskund ber vi dig kontakta b2b@hestragloves.com för mer information.

Fraktkostnaden är för närvarande 80 kr. Vi erbjuder fri frakt vid köp över 1000 kr.

Varorna skickas normalt inom 2 arbetsdagar från genomförd beställning och leveranstiden är normalt 1-3 arbetsdagar inom Sverige. Vi erbjuder inte Express leverans för närvarande.

Vi skickar inte några beställningar från vårt lager under svenska helgdagar. Beställningar gjorda på en svensk helgdag kommer hanteras enligt ovan nästkommande helgfri vardag. Våra speditörer levererar inte några paket på svenska helger eller helgdagar som faller in på vardagar. Vänligen kontrollera den årliga kalendern för exakta datum.

Vi kan för närvarande inte leverera till Åland, Svalbard samt länder utanför EU och USA.

Vid leveransförsening överstigande 14 dagar har du som kund rätt att häva köpet och erhålla full ersättning.

Leveranstiden till Norge är 6-10 arbetsdagar för beställningar lagda mellan 1 mars och 31 augusti 2020.

Minderåriga

Om du är under 18 år behöver du målsmans tillstånd för att göra en beställning.

Personuppgifter

När du lägger en beställning hos oss så godkänner du att vi sparar följande personuppgifter: namn, adress, telefonnummer och e-postadress. Dina personuppgifter sparas i syfte att fullfölja avtalet med dig och leverera dina varor. Vi, Martin Magnusson & Co AB, sparar ej kortuppgifter eller uppgift om personnummer. Vi handhar dina personuppgifter med försiktighet och lämnar inte ut dessa till tredje part. Enligt personuppgiftslagen (PUL 1998:204) har du rätt att få ta del av den information vi har sparad om dig samt begära ändring eller att de raderas. Kontakta då vår kundtjänst.

Ångerrätt & retur

Vi erbjuder 30 dagars öppet köp från den dagen varan tas emot.

Vi tar endast emot returer skickade från privatpersoner i de länder vi säljer och levererar till via vår webbplats (alla länder inom EU och Norge, förutom Åland och Svalbard).

Returnerade varor måste vara i nytt, oanvänt skick, i originalförpackning och alla etiketter måste sitta kvar på varan. Vid godkänd retur återbetalas orderbeloppet för varan/varorna som returneras. Den ursprungliga fraktavgiften återbetalas inte.

Vi erbjuder inga byten. Önskar du ha en annan färg, storlek eller modell måste du returnera originalbeställningen och sedan göra en ny beställning.

En vara som är köpt via vår webbplats kan inte returneras eller bytas i någon av våra Concept Stores i Oslo eller Stockholm.

SÅ HÄR GÖR DU EN RETUR

Följesedel, returformulär och medföljande returetikett hittar du i paketet som varan kom i. Vill du returnera varor från flera olika beställningar i samma paket är det viktigt att du skickar med ett returformulär för varje beställning, annars kan vi inte registrera din retur. Vi står för returfrakten förutsatt att den medföljande returetiketten används.

  1. Fyll i returformuläret. Kundnummer, ordernummer (Ref Order) och produktinformation finner du på den medföljande följesedeln.

  2. Lägg det ifyllda returformuläret och de varor du önskar returnera i en kartong, förslagsvis den kartongen som varan/varorna kom i.

  3. Klistra returetiketten på paketet. Använder du samma kartong som varan kom i fäster du returetiketten över den gamla fraktetiketten.

  4. Lämna in returen på ett av speditörens ombud. Spara inlämningskvittot. För aktuella speditörsombud nära dig, vänligen se respektive speditörs webbplats; www.logistics.dhl, www.postnord.com eller www.ups.com.

Om du saknar ett returformulär kan du ladda ner ett nytt här: https://www.dropbox.com/s/j3cwaryve23k6i8/Return-form-MMAB-SV_2020.pdf?dl=1.

Saknar du en returetikett? Ta reda på ditt ordernummer och kontakta sedan vår kundtjänst på b2c@hestragloves.com så hjälper vi dig.

Har du valt att handla mot faktura kan du pausa din faktura på Klarna.com eller i Klarnas app för att undvika att fakturan förfaller medan vi hanterar din retur. För att rapportera en retur loggar du in på Klarna, klicka på fakturan som returen gäller, välj ”Rapportera retur” och sedan ”Jag har returnerat mina varor”.

ÅTERBETALNING

När vi fått in och godkänt din retur sker alltid återbetalningen för varan/varorna som returneras mot det betalsätt du valde vid köptillfället. Återbetalningen sker via Klarna. Det kan ta upp till 10 bankdagar innan återbetalningen syns på ditt bankkonto. Den ursprungliga fraktavgiften återbetalas inte.

Har du valt att handla mot faktura justerar vi fakturans belopp för den vara eller varor du valt att returnera och du får därefter en bekräftelse av Klarna via e-post. Om du valt att behålla delar av beställningen får du en uppdaterad faktura från Klarna.

Har du frågor om din faktura eller din återbetalning kontakta Klarna, www.klarna.com.

Enligt Distansavtalslagen (2005:59) 2 kap 15 § 2 kan du bli skyldig att ersätta för varans värdeminskning i den mån den beror på att du hanterat varan i en större omfattning än vad som varit nödvändigt. I sådant fall kan det återbetalade beloppet komma att reduceras motsvarande värdeminskningen.

Byte

Vi erbjuder inga byten. Vill du ha en annan färg, storlek eller modell så måste du returnera originalbeställningen och göra en ny beställning.

För närvarande erbjuder vi inte byten i våra fysiska Concept Stores.

Vänligen notera att returen måste genomföras inom 30 dagar från att du mottagit beställningen.

Reklamationer

Om du inte är nöjd med en vara och önskar reklamera så fyller du i formuläret här:

hestragloves.com/reklamation

Enligt konsumentköplagen har du alltid rätt att reklamera en vara inom 3 år om du kan påvisa att varan var felaktig från början.

Vid en eventuell tvist kommer vi att följa svensk lag och Allmänna Reklamationsnämndens (ARN) rekommendationer.

Force majeure

Force majeure ska anses föreligga när en extern omständighet väsentligen hindrar fullgörande av förpliktelser enligt avtalet. Sådana omständigheter ska utgöra befrielsegrund som medför befrielse från skadestånd och andra påföljder. Som exempel på sådan befriande omständighet skall anses bl.a. krig, naturkatastrof, större olyckshändelse, nytillkommen eller ändrad lagstiftning, terrorism, brand, blockad, myndighetsåtgärd eller motsvarande som ligger utom företagets kontroll. Martin Magnusson & Co AB förbehåller sig rätten att skjuta upp sin förpliktelse att fullgöra avtalet så länge sådan omständighet föreligger.