Hoppa till huvudinnehåll
Meny
Ordlista

Ordlista

TEXTILIER

Cordura© Stretch Extra slitstark nylonväv med god stretchförmåga som ger bra passform. Vind-, vattentät och ventilerande.

HESTRA Softshell 4-vägsstretch Slitstark och smidig stretchväv i polyamid/spandex. Vind- och vattentät och med goda ventilationsegenskaper.

Gore WINDSTOPPER© Softshell Vindtätt och vattenavvisande stretchmaterial med mycket goda ventilationsegenskaper.

Micron Vind- och vattentät, mjuk polyesterväv med god ventilationsförmåga.

Neopren© Textilbelagt syntetiskt gummi som är väderbeständigt och har god värmeisolerande förmåga även vid väta.

Triton Slitstark nylonväv som är vind- och vattentät samt har goda ventilationsegenskaper.

Proton Slitstark nylonväv som är vind-och vattentät samt har goda ventilationsegenskaper.

Canvas Slitstark, tätslagen tvåskaftsväv av tvinnat garn i polyester/bomull.

Ventile© Tätslagen tuskaftväv av 100 procent bomull. Denna täta textil är vind- och vattenavvisande utan coating, membran eller fluorkarboner.

FODER

Merinoull Ullen från merinofår har en mycket fin fiberstruktur som ger mjuk och behaglig ull. Vi använder merinoull som foder.

Bemberg Mjukt och varmt polyesterfoder.

Fleece Luftig och ruggad konstruktion av polyamid eller polyester. Håller värmen bra, transporterar bort fukt och torkar snabbt.

Valkad ull/ullpile/angora Ull värmer även när materialet blir blött. Att den är valkad innebär att den tvättats med såpvatten för att bli extra varm, tät och tålig.

Polartec Power Dry/Power Stretch Tunt, fukttransporterande foder med goda andningsegenskaper. Siden 100 procent natursilke.

Ullfrotté Ett stickat material vars krusiga fiber och frottéöglor tillsammans kan binda en stor mängd luft – upp till 80 procent.

MEMBRAN

CZone™ En handske med fyra lager – yttermaterial, vattentätt och ventilerande membran, isolering och foder – som kompletterar varandra och skapar en varm och skön komfortzon för händerna.

GORE-TEX© Tunt membran av PTFE som släpper ut överskottsvärme och kroppsfukt samtidigt som det hindrar väta att tränga in. Materialet är vind- och vattentätt.

OutDry© är ett membran som används tillsammans med en teknik för att laminera membranet med såväl handskens yttermaterial som foder så att de tillsammans bildar, och ger känslan av, ett lager. Resultatet är att man får ett effektivt skydd mot väta samtidigt som det ger mycket god passform och ventilerar. Vi använder därför OutDry bland annat till våra modeller för isklättring.

KONSTRUKTIONER

Eagle Grip© Konstruktion där vi formsyr handsken för att följa handens naturliga böjning, vilket gör handsken bekvämare och mer greppvänlig.

Ergo Grip Konstruktion där handsken har minimalt med överskottsmaterial på handens insida och sömmar som är placerade enligt handens naturliga ergonomi. Resultatet är handskar med mycket nära passform.

Läderbes En extra bit skinn som skyddar och förstärker sömmen runt handskens tumme. Konstruktionen kommer från våra allra första arbetshandskar.

Utvändiga sömmar (outseam) Sömnadsteknik vi använder på flera modeller. Ger mycket god komfort för fingrarna.

Piquésöm Sömnaden görs när materialen ligger omlott, vilket ger en extra smidig passform.

Snölås Håller snön på utsidan och värmen på insidan.

Vertical Cut© Speciell konstruktion som används till vissa av våra Alpine Racing-handskar för maximal passform.

Wolf Paw© Patenterad konstruktion med förstärkning av handskens fingertoppar för att undvika sömmar på ytor som är utsatta för stort slitage.

ISOLERINGAR

Fiberfill Isoleringsmaterial av polyesterfiber.

Primaloft© Mjuk, dunliknande polyester som är både varm, ventilerande och vattenavvisande.

Quallofill© Polyesterfiber med fyra mikroskopiska luftkanaler i varje fibertråd, vilket gör att materialet har hög isoleringsförmåga.

Thermolite© Polyesterbaserad tunn och smidig isolering. Behåller sin isoleringsförmåga även när den blir blöt.

Swisswool Swisswool är en naturlig isloering som består av 88% ren ull från Schweiziska får. De övriga 12% är majsstärkelse som används för att binda ullen så att den inte tovar.

ÖVRIGT

Chamude© Slitstarkt mikrofibermaterial.

PU Digital/PU Power Grip Mjukt men slitstarkt friktionsmaterial av polyuretan.

Nor Grip Mönstertryckt beläggning i innerhanden för bättre grepp.

3M Scotchlite© Reflex från 3M.

Coating Beläggning på väv som ger tyget olika egenskaper beroende på vilken beläggning man använder.

Wax Finish Textil som har behandlats med ett parafinvax, vilket ger vattenavvisande egenskaper samtidigt som en god ventilation kan bibehållas. Tyget kan återvaxas vid behov och det går även bra att öka på vaxningen om en högre vattenavvisande förmåga önskas.